A mai ebéd célja az volt, hogy gyorsan könnyűt. Mivel kedvenc szakácsomtól kaptam 2 üveg magyar (!) zöldbabot, így a zöldbabfőzelék mellett döntöttem, ehhez már meg is voltak itthon az alapanyagok.
Hozzávalók (kb 6 főre):
- 2 üveg (720 g-os, babból 600 g) zöldbab
- 1 közepes vöröshagyma
- 300 g tejföl
- kb 2-3 evőkanál pirospaprika
- liszt (kb 5 evőkanál)
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.
- A hagymát felhevített olajon megpirítjuk picit, majd ráöntjük a zöldbabot (levével együtt), sózzuk, borsozzuk. Annyi vizet adunk még hozzá, ami elfedi a babot, összekeverjük, s fedő alatt kb 10-15 percig főzzük.
- Habaráshoz egy edényben csomómentesen összekeverjük a tejfölt, lisztet, paprikát, majd a tűzön levő zöldbab levéből folyamatosan adunk hozzá, kevergetjük, amíg el nem éri kb a zöldbab hőmérsékletét.
- A habarást hozzáadjuk a zöldbabhoz, még sózzuk, borsozzuk igény szerint, ha túl sűrű, kevés vizet adunk hozzá.
- További kb 5 percig főzzük.
Zsolt csinált hozzá szalonnás tükörtojást.
Összességében finom lett, de csak 6,5 pontot kapott, mivel Zsolt szerint túl sok volt benne a paprika. Szerintem meg első próbálkozásnak jó lett :)