2013. október 19., szombat

Sajtos-csirkés tészta

Kissé elmaradtam a receptekkel, igaz, a főzéssel is...
Hétvégén én főzök, hétköznap Zsolt, de általában hétvégén vannak újdonságok. Például múlt szombaton készült ez a csirkés tészta.

Eredeti recept itt.

Hozzávalók (kb 5 főre):
  • 25 dkg orsótészta
  • 50 dkg filézett csirkecomb
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • kb 1 tk. reszelt szerecsendió
  • olaj
  • bors, bazsalikom, petrezselyem, csirkesó
 Elkészítés:
  1. A csirkehúst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra kockázzuk. 
  2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. 
  3. Megszórjuk csirkesóval, borssal, öntünk rá egy kevés vizet, és lefedve pároljuk. 
  4. Míg a hús puhul, addig egy másik lábosban elkészítjük a sajtmártást. 
  5. A margarint kicsi lángon felolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, s folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. 
  6. Sózzuk, megszórjuk a szerecsendióval, és 15 dkg-nyi reszelt sajtot belekeverünk. Főzzük, amíg a sajt fel nem olvad.
  7. Ha a hús már puha, lesütjük, és hozzákanalazzuk a sajtmártáshoz. 
  8. Közben a szokásos módon kifőzzük az orsótésztát sós vízben. 
  9. Leszűrjük a tésztát és a sajtos raguval összekeverve tepsibe átrakjuk. A tetejét megszorjuk a maradék sajttal.
  10. Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Könnyű, de laktató ebéd. 7 pontot kapott, mivel a tonhalas verzió még mindig jobban ízlik.