Holnap vendégségbe megyünk, viszünk sós sütit, ez készült ma, holnap pedig sütöm a kakaós csigákat is.
Otthon volt egy nagyon szeretett recept, amit Zsolt anyukájától tanultam, de sajnos túró hiányában új sajtos receptet kellett keresnem, amit itt találtam meg.
Hozzávalók (3 közepes tepsihez):
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- másfél teáskanál porélesztő
- 10 + 10 dkg sajt
- 3 evőkanál tejföl
- 2 tojás
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk az élesztőt, 10 dkg reszelt sajtot, a tejfölt és a 2 tojás sárgáját.
- Összegyúrjuk, majd hagyjuk pihenni 2-3 órán át.
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- Kinyújtjuk a tésztát kb fél cm vastagra, a tojásfehérjével megkenjük, s megszórjuk a sajttal.
- Csíkokra vágjuk vagy kisebb darabokra vágjuk ízlés szerint a tésztát, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
- Kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Finom, de a korábban szeretett verzióhoz képest picit szárazabb. Lehet, hogy legközelebb több tejfölt teszek bele vagy zsírosabb sajtot.
7,5 pontot így is kapott, remélem, holnap a többieknek is ízlik majd.