2013. október 19., szombat

Sajtos rúd

Holnap vendégségbe megyünk, viszünk sós sütit, ez készült ma, holnap pedig sütöm a kakaós csigákat is.

Otthon volt egy nagyon szeretett recept, amit Zsolt anyukájától tanultam, de sajnos túró hiányában új sajtos receptet kellett keresnem, amit itt találtam meg.

Hozzávalók (3 közepes tepsihez):
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • másfél teáskanál porélesztő
  • 10 + 10 dkg sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
Elkészítés:
  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk az élesztőt, 10 dkg reszelt sajtot, a tejfölt és a 2 tojás sárgáját.
  2. Összegyúrjuk, majd hagyjuk pihenni 2-3 órán át.
  3. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb fél cm vastagra, a tojásfehérjével megkenjük, s megszórjuk a sajttal.
  5. Csíkokra vágjuk vagy kisebb darabokra vágjuk ízlés szerint a tésztát, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  6. Kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Finom, de a korábban szeretett verzióhoz képest picit szárazabb. Lehet, hogy legközelebb több tejfölt teszek bele vagy zsírosabb sajtot.

7,5 pontot így is kapott, remélem, holnap a többieknek is ízlik majd.