2013. szeptember 21., szombat

Karfiolbundás csirkemell

A héten nem jött össze a főzés részemről, mivel már dolgozom, s fél nyolckor indulok el itthonról, s kb este hétre érek haza, egyelőre még fáradtan. Zsolt főzőcskézett, de olyanokat, amik már fent vannak a blogon.

Hétvégére viszont készült újdonság is, ennek a receptje jön most.

Az alapötlet innen származik.

Hozzávalók: (közepes tepsihez, kb 5-6 főre)
  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg karfiol
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • bors
  • víz
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:
  1.  A sütőt előmelegítjük (villanysütőnél légkeverésen 180 fokra).
  2. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, s kiolajozott tepsibe fektetjük.
  3. A szeleteket vékonyan bekenjük tejföllel, majd megszórjuk borssal.
  4. A karfiolt megmossuk, majd ledaráljuk (én a botmixer daráló kiegészítőjével csináltam). 
  5. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  6. A darált karfiolhoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, a hagymát, 2 evőkanál olajat, sót és borsot ízlés szerint, majd összekeverjük, s a tejfölös csirkemellekre terítjük.
  7. Kb 1-1,5 dl vízzel meglocsoljuk, majd alufóliával letakarjuk, s betesszük a sütőbe kb fél órára.
  8. Fél óra elteltével a fóliát leszedjük és a karfiolos réteg tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd visszatesszük a sütőbe még kb 20 percre vagy amíg a sajt meg nem barnul.

Rizzsel tálaltam.

Tőlem 7, Zsolttól 7,5 pontot kapott. 
Még esetleg zöldfűszert is lehetne tenni a karfiolhoz.