2013. szeptember 5., csütörtök

Raffaello golyó

Annától kaptam az alábbi receptet, mivel Zsolt szereti a Raffaello golyót.

Az eredeti recept itt található meg:

Én az eredeti recepthez képest harmadoltam a mennyiségeket, így is kb 35-40 golyó készült.

Hozzávalók (35-40 darabhoz):

Massza összeállításához:
  • 7 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg tejpor
  • 8 dkg vaj
  • 0,5 dl víz
Formázáshoz:
  • kb 2 dkg kókuszreszelék
  • 35-40 szem mandula
Elkészítés:

  1. A mandulát meghámozzuk - forró vízzel leforrázzuk, kicsit állni hagyjuk a vízben, majd a felpuhult héjat leszedjük. A mandulát megszárítjuk.
  2. A 0,5 dl vízben folyamatos kevergetés mellett felfőzzük a porcukrot, közben mikróban megolvasztjuk a vajat.
  3. A cukorhoz hozzáadjuk a az olvasztott vajat, a tejport és a kókuszreszeléket, csomómentesre keverjük, majd hűtőbe tesszük kb 3 óra hosszára.
  4. A megszilárdult masszából golyókat formázunk, amiknek a közepébe egy-egy szem mandulát nyomunk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.

Amire figyelni kell: a porcukor ne égjen le, illetve a golyókat gyorsan kell formázni, s fogyasztás előtt ajánlott hűtőben tartani, mivel hamar felmelegszik, s ismét kissé folyósabbá válik.

Nagyon finom, 8 pont.