2013. augusztus 30., péntek

Tepsis bundás kenyér

A bundás kenyér már régóta hiányzik, de mivel nem szeretném olajjal telefröcskölni a szobát, így nem készítek. Most viszont már vasárnap óta állt a szekrényben két megmaradt zsemle, ami sehogy sem akart elfogyni. Kimondtam a végítéletet (miután találtam megfelelő receptet - Gabriella kalandjai a konyhában oldalon): ebből mégis bundás kenyér/zsemle lesz... sütőben :)

Hozzávalók: (2 főre)
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • só, bors, fokhagymakrém, petrezselyem 
  • 5 dkg sajt
  • vaj
Elkészítés:
  1. Kivajazunk egy kisebb tepsit, s előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A zsemlét felvágjuk, a szeleteket elrendezzük a tepsiben.
  3. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, fűszerekkel elkeverjük.
  4. A tojásos tejfölös szószt ráöntjük a zsemlére, szükség esetén a szeleteket megforgatjuk a tepsi aljába lecsorgó szószban.
  5. Sajtot reszelünk a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Kicsit fura, hogy nincs az olajos íz, de egyébként nagyon finom, s a konyha is megmenekült :)
7 pontot kapott.